Sobele de teracotă, reinterpretate în obiecte estetice de o eleganță aparte sunt noile tendințe în design. Modele inedite sunt expuse publicului român la Tempini.
Imaginează-ți că biblioteca locuinței tale poate să aibă de acum înainte și alte întrebuințări pe lângă cea practică și estetică. Ea poate să reprezinte atât o piesă de mobilier, cât și o sobă ce încălzește întreaga casă. Odată cu preocupările designerilor ambientali de reinterpretare a obiectelor tradiționale într-un stil modern, artizanii au readus în tendințe sobele de teracotă artistice care prin folosirea focarelor tip șemineu dau, pe lângă rolul clasic de încălzire, și un rol important în crearea unui mediu ambiental romantic – o atmosferă specifică șemineelor. Tempini România aduce în sezonul rece branduri noi, ce surprind atât prin design cât și prin funcționalitatea lor.
De-a lungul secolelor artiștii și artizanii au creat colecții întregi de piese și obiecte decorative cu diferite forme și modele: geometrice, arhitecturale, forme naturale sau chiar umane. Întorcându-ne la începuturile istoriei, cu mai bine de 30.000 de ani în urmă – peștera Altamira din Spania, putem observa preocupările artistice ale oamenilor (homo sapiens) din epoca paleoliticului superior. Pe pereții grotei, descoperită întâmplător în anul 1868, sunt consemnate momente din viața lor, chipuri ale animalelor sălbatice, sau alte elemente cu simbolistică pentru aceștia. Inscripțiile primitive de aici pot fi considerate începuturile unor preocupări estetice, decorative, continuate și perfecționate de-a lungul mileniilor. Măiestria artizanilor s-a șlefuit în timp, datorită evoluției omului, a tehnologiei, a societății.
Noua colecție pe care o regăsim la Tempini reprezintă rezultatul unor tehnici decorative dezvoltate de designerii Cerampiu, care se deosebesc de orice altă metodă decorativă a ceramicii. Massimo Gelonese, unul dintre cei mai creativi artizani italieni, îmbină pe plăcile de diferite dimeniuni tehnica decorativă grafitti și relieful. Decorațiunile nu numai că înfrumusețează obiectele, dar subliniază, totodată, valorile simbolice, și, în același timp, transmit emoții.
Fiecare sobă de teracotă poate fi personalizată prin alegerea de culori, emailuri și decorațiuni, care permit crearea de combinații unice concepute pentru a se integra mediului și mobilierului casei.
Subiecte naturale și abstracte sunt combinate în dalele ceramice pentru a decora suprafețele sobelor cu elemente proeminente. Efectele realizabile sunt numeroase, iar obiectele lucrate, rezistente în timp. Într-un timp atât de lung, încât, poate, … peste sute sau mii de ani, ar putea reprezenta un izvor arheologic cu semnificație pentru generațiile viitoare care vor dori să descopere modul de viață al oamenilor ce acum scriu istorie pe ceramică.
CONTACT:
www.tempini-romania.ro
e-mail: comunicare@tempini.ro
Arad: Emilia Ștefancic
Tel: 0733 950 486
#RevistaForumImobiliare